De blauwe meren
Drentse schapen

Landelijk

Prachtige wateren
DE OMGEVING

In de directe omgeving van Klaasvaak kunt u heerlijk fietsen en wandelen. Klaasvaak ligt aan de rand van het nationale park het Drent-Friese Wold met zijn mooie bossen en zandverstuivingen.
Op 7 km afstand van Klaasvaak is een tweede nationaal park: het Dwingelderveld, het grootste aaneengesloten heideveld van Nederland.

Slechts een paar kilometer naar het Noorden vindt u het Leggelerveld en de Blauwe Meren, waar u ’s zomers heerlijk kunt zwemmen. Maar ook in de winter is dit gebied een bezoek waard. U treft er vele vogels aan en als u geluk hebt wordt u verrast door hazen en reeën.

Ook de dorpen in de directe omgeving zijn aantrekkelijk om te bezoeken. Dwingeloo (op 4 km) heeft een schitterende Brink met veel gezellige terrassen. Diever dat ook op 4 km afstand ligt, is een knus dorp gebouwd rond een prachtige kerk.

Het Drenthepad (streekpad nummer 6) loopt zowel door het Dwingelderveld als door het Drents-Friese Wold. Het Peter Nijhoffpad,”twaalf uren gaans door de Nationale Parken van Zuidwest-Drenthe”, komt langs de Blauwe Meren en passeert Klaasvaak op slechts een paar honderd meter; zie www.peternijhoffpad.nl

Meer informatie over de omgeving en over de provincie Drenthe kunt u vinden op de website van de provinciale VVV:

www.vvvdrentheplus.nl